A textúrák harmóniája, az ízek játéka szó szerint elolvad a szádban. A mandulalisztes piskóta légiesen könnyű, szinte simogatja a nyelvet, miközben a pirított pekándió roppanása finoman megtöri az édesség lágyságát. A mousse selymesen olvadó, mélyen csokoládés, a tonkabab pedig olyan rétegeket hoz elő, amitől minden kanál egy külön történet.
A meggypüré pedig – nos, az az igazi csavar. A fűszeressége és a fanyarsága tökéletes egyensúlyban tartja a desszertet, mintha minden eleme egy zenemű része lenne: van benne lendület, visszafogottság, és egy adag meglepetés is.
Ez nem csak egy desszert. Ez egy érzéki kaland.
Összetevők:
vaj, porcukor, tojás, kakaópor, mandulaliszt, meggypüré, zselatinlap, fahéj, szegfűszeg, tej, étcsokoládé, tonkabab, tejszín, pekándió, só
Kiszerelés:
18 cm (8-10 szelet) és 26 cm (16-18 szelet)
A kisebb méret ideális egy családi vasárnaphoz vagy egy szűkebb körű ünnepléshez.
A nagyobb torta pedig akkor jön jól, ha sok vendéget vársz – születésnapra, évfordulóra, céges alkalomra vagy egy ünnepi asztal közepére.