Óda, a pisztáciás sajttortához - biztosan ez lenne a címe annak a műnek, amit ehhez a süteményhez írnának. Ha lenne ilyen. De lehet egyszer még megírjuk.
A pisztáciás sajttorta az a fajta desszert, amit egyszerűen nem lehet kivenni a kínálatból – mert lehet népfelzudulás törtne ki. (Vicc) Jó hír, hogy nincs ilyen szándékunk.
Krémes, de nem túl édes. Elegáns, de nem túltolt. Pisztáciás, de nem csak úgy “éppenhogy” – hanem igazi, sűrű pisztácia pasztás ganache-sal, amiből nem spóroltunk ki semmit.
A fehér csokoládé és a sajtkrém lágyan olvad össze benne, az alap pedig zabkeksz – omlós, vajas, enyhén ropogós, ahogy kell.
Ez a torta olyan, mint egy régi barát, aki mindig jókor jön, és akiben soha nem kell csalódnod.
Összetevők:
Zabkeksz, vaj, krémsajt, fehércsokoládé, zselatin, tejszín, pisztácia paszta, pisztácia
Kiszerelés:
18 cm (8-10 szelet) és 26 cm (16-18 szelet)
A kisebb méret ideális egy családi vasárnaphoz vagy egy szűkebb körű ünnepléshez.
A nagyobb torta pedig akkor jön jól, ha sok vendéget vársz – születésnapra, évfordulóra, céges alkalomra vagy egy ünnepi asztal közepére.