Ez a desszert olyan, mint egy csendes trópusi naplemente, ami szépen lekerekíti az estét.
A pihe-puha, szaftos kókuszos piskóta az alap, ami már önmagában is megér egy pillanatot, de ahogy ráharapunk a szőke csokoládé roppanós rétegére, minden érzékünk éberré válik.
A narancsvirágos, fehércsokoládés mousse illatosan finom és lágy, épp csak annyira édes, hogy ne nyomja el a friss, fanyar maracuja püré izgalmas lendületét. Az egészet egy passió gyümölcsös ganache koronázza meg, amely selymesen zárja le ezt a komplex, de tökéletesen összehangolt ízutazást.
Ez a torta nem harsány, mégis karakteres. Nem szokványos, mégis azonnal szerethető.
Azoknak készült, akik szeretik a különlegeset, de nem akarnak kompromisszumot kötni az elegancia és az ízélmény között.
Összetevők:
mandulaliszt, tojás, vaj, cukor, só, kókuszreszelék, szőkecsokoládé, hántolt ostya, napraforgóolaj, fehércsokoládé, tej, narancsvirágvíz, zselatin, tejszín, narancshéj, vanília, maracuja püré, búzavirág, kandírozott narancs
Kiszerelés:
18 cm (8-10 szelet) és 26 cm (16-18 szelet)
A kisebb méret ideális egy családi vasárnaphoz vagy egy szűkebb körű ünnepléshez.
A nagyobb torta pedig akkor jön jól, ha sok vendéget vársz – születésnapra, évfordulóra, céges alkalomra vagy egy ünnepi asztal közepére.