Filozófiánk

Az alkotás és a kreatív közeg mindig része volt Szakács Alexandra életének. Eleinte ruhatervezőnek készült, aztán végül a desszertekben találta meg önmagát. Bár elsőre úgy tűnhet, ez a két irány nagyon távol áll egymástól, Szandra mindkét területen megtalálta azt az alkotói szabadságot és workflow-t, amiben kellően ki tud teljesedni, megtartva az íz és az esztétikum kényes egyensúlyát.

6 éve készítette el első tortáját, és már a kezdetektől fogva egyik fő célja, hogy változást hozzon a desszertfogyasztási szokásokba.
„Az, hogy valaki megeszik egy szelet tortát, ne csak cukros hóbort legyen, hanem olyan rituálé, amelyet az egész lényünkkel meg kell élni. Érezzük át mindegyik falat pillanatát és közben ne tudjunk másra koncentrálni, csak az ízekre a szánkban, illetve arra, ami átjár bennünket általuk. Ezáltal a desszert már nem csak kötelező édes befejezés lesz az étkezések végén, hanem valódi élmény” – jegyzi meg Szandra.

Szandra minden receptje saját fejlesztésű. Szeret szabadon, a saját kialakult stílusában alkotni. Bár ő maga nem vegán, számos vegán tortája is van, mert elmondása szerint szeret az ízekkel és új alapanyagokkal kísérletezni. Aktuális kedvencei a fekete szezám, a szőke csoki és a passiógyümölcs, de a pisztáciát használja talán a legtöbbször – pisztáciás-fehércsokis sajttortájával és vegán pisztáciás brownie-jával már sokan szerelembe estek.
„Szeretném bebizonyítani, hogy a vegán desszertek nem járnak lemondással vagy kompromisszummal. Receptjeimet addig tökéletesítettem, amíg össze nem állt az a tökéletes konstrukció, amiből a teljesen klasszikus, állati eredetű összetevőket is tartalmazó tortára kísértetiesen hasonló ízű desszert készíthető, és erre nagyon büszke vagyok” – mondta el Szandra.

A Zaandra stratégiája hogy kevesebb, de annál minőségibb legyen választék, ami nem mellesleg a koherens kínálat kialakulását is segíti. Azt a szemlélet szeretnék tartani ami mentén anno Szandra is elindult: tortákon keresztül élményt adni az embereknek. A Zaandra Cake-et embercentrikus, ügyfélközpontú cégnek álmodták meg, ami egyedi íz- és formavilágú gasztronómiai termékeket kínál a minőségi desszertek kedvelőinek.